вівторок, 12 квітня 2022 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Інформаційний тероризм: у РФ знайшли "експерта" для маніпуляцій проти України

Інформаційний тероризм: у РФ знайшли "експерта" для маніпуляцій проти України
Цей "експерт" в англомовному та російськомовному інформаційних сегментах розповідає про "сирійський сценарій". Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Росія розпочала дезінформаційну кампанію про начебто свою "перемогу" у війні на території України.

Для поширення цієї тези кремлівська пропаганда, окрім власних псевдоекспертів, використовує прихильника путінського режиму колишнього морського піхотинця Сполучених Штатів Америки Брайана Берлетика, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

"За відсутності реальних перемог у бойових діях ворог вдається до інформаційного тероризму українського населення. У виснажених війною людей може сформуватися хибне враження про ситуацію на фронті", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій

Цей "експерт" в англомовному та російськомовному інформаційних сегментах розповідає про "сирійський сценарій". Про те, що українські військові "вбивають власне населення, щоб підставити РФ". Берлетик стверджує, що в такий спосіб українці нібито "намагаються знизити темпи просування російської армії".

Кремль прагне таким чином фіксувати в інформаційному полі начебто "досягнуті цілі спецоперації в Україні", щоб пізніше видати псевдофакти за докази перемоги.

Росія продовжує використовувати колишніх військових Сполучених Штатів Америки для поширення у світі дезінформації про Україну. Колишній офіцер американської армії Девід Пейн багато років співпрацює з Кремлем. Цей "американський аналітик" вдається до дезінформування світу про те, що НАТО може виключити з альянсу Латвію, Литву та Естонію.

Зараз ви читаєте новину «Інформаційний тероризм: у РФ знайшли "експерта" для маніпуляцій проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі