четвер, 07 квітня 2022 07:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій

Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій
Росія також вдається до маніпуляцій. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Російські окупанти продукували 6 квітня низку фейків, маніпуляцій і дезінформаційних "вкидів" щодо України.

Після поразки РФ на Півночі України пропагандистські росмедіа повернулися до створення неправдивого контенту про те, що країни Заходу нібито поставляють українцям "неякісну та застарілу зброю", повідомив у четвер Центр протидії дезінформації при РНБО.

"Застерігаємо: це - маніпуляція! Міноборони РФ також попередило, що українські війська готують провокацію з отруйними речовинами в Харківській області, для чого Служба безпеки України замінувала сховище хлору, щоб його знищити та звинуватити у вибуху росіян. Це також дезінформація", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль використовує ексвійськових США для створення фейків про Україну

Попри те, що 503-й батальйон морської піхоти спростував заяви російських пропагандистів про здавання в полон українських захисників Маріуполя, ворог і далі продукує деструктивний контент щодо цього, але це фейки.

Росія веде потужну інформаційну війну проти України, а тому щодня з'являється безліч фейків. Масштабну фейкову кампанію запустив ворог і після того, як увесь світ побачив жахливі кадри злочинів окупантів проти мирного населення в Бучі на Київщині. Загарбники цинічно заперечують причетність до вбивств і катувань людей. Кремль обвинувачує у своїх злочинах Україну, називаючи геноцид у Бучі "інсценуванням і постановками київського режиму".

Зараз ви читаєте новину «Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі