середа, 19 липня 2023 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни на півдні відмовляються воювати і здаються в полон

Росіяни на півдні відмовляються воювати і здаються в полон
Окупанти відмовляються воювати і здаються через проблеми Росармії на півдні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На півдні України російські загарбники відмовляються воювати і здаються.

Окупанти продовжують відчувати проблеми із забезпеченням, логістикою та ротацією, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Саме на це скаржився командувач 58 загальновійськової армії РФ на Запорізькому напрямку генерал-майор Іван Попов перед своїм звільненням. Це призводить до відмов солдатів воювати та здачі в полон. Недавнє зняття з посади Попова рішенням Міноборони РФ та згадані ним проблеми продовжують впливати на російські військові операції на півдні України, а також на обговорення цих операцій", ‒ йдеться у повідомленні.

Один із впливових російських блогерів, що пов'язаний із Кремлем, нарікав на операції Сил оборони України щодо виснаження російських сил, які утримують південні райони на тлі контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ відчутно руйнує потенціал Росії: свіжі карти боїв

Інший відомий "воєнкор" підтримав звільненого російського генерала, вказавши, що проблеми, викладені Поповим, здаються важливішими для вирішення Міноборони РФ, ніж відправка цього командувача до Сирії або інші заходи щодо пом'якшення інформації.

Фіксують повідомлення про одночасну здачу в полон українським силам кількох російських штурмових груп чисельністю до взводу на Запорізькому напрямку.

"Постійні проблеми з логістикою та операціями Росії на південному фронті посприяли нездатності або небажанню цих сил боротися. Фіксують повідомлення про їхню подальшу капітуляцію", ‒ сказано у звіті ISW.

У російських військ спостерігається дефіцит контрбатарейних радарів. Про це також наголошував у своїх скаргах звільнений з посади командувача російської 58-ї загальновійськової армії генерал Іван Попов.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни на півдні відмовляються воювати і здаються в полон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі