понеділок, 17 липня 2023 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія потерпає від дефіциту контрбатарейних засобів ‒ британська розвідка

Росія потерпає від дефіциту контрбатарейних засобів ‒ британська розвідка
У британській розвідці стверджують, що в армії РФ не вистачає контрбатарейних радарів. Фото: wikipedia.org

У російських військ спостерігається дефіцит контрбатарейних радарів.

Про це, зокрема, наголошував у своїх скаргах звільнений з посади командувача російської 58-ї загальновійськової армії генерал Іван Попов. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Там наголошують, що виживання російських сухопутних військ залежить від ефективного виявлення української артилерії та нанесення по ній ударів. А ключовим компонентом для цього є контрбатарейні радари, які дозволяють командирам швидко виявляти вогневі лінії противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові обурені звільненням генерала Попова ‒ ISW

За даними британської розвідки, Росія нині потерпає від дефіциту контрбатарейних радарів, особливо сучасних ZOOPARK.

"Лише невелика частина флоту ZOOPARK, який спочатку був розгорнутий, ймовірно, залишиться в експлуатації в Україні. Відео з відкритого джерела показало знищення ще одного ZOOPARK поблизу району 58-ї загальновійськової армії на початку липня 2023 року. Пріоритет, який Попов, очевидно, надав цій проблемі, підкреслює постійну центральну роль артилерії у війні", ‒ наголошують у британській розвідці.

За даними британської розвідки, у Росії виникла криза військового медичного забезпечення. Висока смертність російських військових серед поранених на війні в Україні викликана неналежною медичною допомогою.

До 50% смертей можна було б запобігти, повідомило міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Росія потерпає від дефіциту контрбатарейних засобів ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі