пʼятниця, 11 березня 2022 01:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія планує блокувати Київ - Генштаб

Росія планує блокувати Київ - Генштаб
Фото: Генштаб

У зв'язку зі значними втратами особового складу та зниження темпів наступу противник продовжує формування резерву на території РФ. Війська окупанта намагаться прорватись до столиці й блокувати Київ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Поліському напрямку окупанти намагаються прорвати оборону захисників України в районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Жовтневе, Андріївка, Копилів, Мотижин, Бузова, Гореничі, Буча, Демидів та блокувати Київ.

На Сіверському напрямку противник зупинили при спробі прорвати оборону Чернігова. Ймовірне подальше переміщення окупантів у напрямку Броварів зі сходу.

На Харківському напрямку російські війська продовжують безуспішні спроби блокування міста з півночі. До боїв в районі Харкова залучені стрілецькі полки, сформовані за рахунок російських резервістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ готує ще одну "жахливу операцію" - Кулеба

На Донецькому та Таврійському напрямках окупанти зосереджують зусилля на захопленні Маріуполя та Сєвєродонецька.

На Південнобузському напрямку російські війська намагалися закріпитися на досягнутих рубежах, встановити контроль над Миколаїв та наступати на Запоріжжя і Кривий Ріг.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах погодні умови змусили кораблі окупантів повернутися до військово-морських баз.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує блокувати Київ - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі