вівторок, 12 квітня 2022 09:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія не має ударного угруповання на кордоні із Сумщиною. В області безпечно - Живицький

Росія не має ударного угруповання на кордоні із Сумщиною. В області безпечно - Живицький
Сумщина оговтується після окупації. Фото: facebook.com/Zhyvytskyy

Російська армія станом на 11 квітня не має ударного угруповання на кордоні РФ із Сумською областю.

Про це заявив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький у Facebook.

"Останніми днями поширюється інформація про те, що я сказав Deutsche Welle - що є скупчення військ, є велика загроза вторгнення - але ці слова були трошки вирвані з контексту. Дійсно, війська на кордоні з Україною є, на кордоні з Сумською областю є - вони постійно переміщуються, передислоковуються, їх то більше, то менше. Але на цей момент не бачимо такого ударного угруповання на кордоні з Сумською областю. І сподіваємося, молимося і працюємо над тим, щоб вторгнення не відбулося".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожа техніка стоїть близько до кордону України на Сумщині - Демченко

За словами Живицького, влада робить усе, щоб окупанти більше не їздили по області, "як у себе вдома", військові намагаються не допустити ворога на Сумщину.

"Покидати область зараз потреби немає. Відновлюватимуть автобусне та залізничне сполучення. Починають працювати підприємства, почалася посівна - з військовими домовляються про те, щоб навіть засіяти землі вздовж кордону. Школи працюють онлайн", - сказав керівник ОВА.

На Сумщині після звільнення від загарбників продовжують знаходити тіла вбитих окупантами мирних жителів. Цивільні помирають у лікарнях від поранень. Жертв понад 100. Тіла знаходять зі слідами катувань, зв'язаними руками та ногами, застреленими в голову. Кілька людей підірвалися на залишених окупантами розтяжках і мінах вже після звільнення області. Великі жертви серед військових.

Зараз ви читаєте новину «Росія не має ударного угруповання на кордоні із Сумщиною. В області безпечно - Живицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі