понеділок, 11 квітня 2022 15:07

Ворожа техніка стоїть близько до кордону України на Сумщині - Демченко

Ворожа техніка стоїть близько до кордону України на Сумщині - Демченко
Прикордонники разом із ЗСУ обстежують ділянки кордону. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Військова техніка російських окупантів стоїть поблизу кордону України неподалік від Сумщини.

У Київській, Чернігівській та Сумській областях захисники відновлюють контроль за державним кордоном, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у медіа-центрі "Україна", передає "Українська правда".

За його словами, прикордонники разом із ЗСУ обстежують ділянки кордону. На оеремих із них вдалося вийти на лінію кордону, але робота ще триває. Окрім цього, є небезпека мінування місцевості. Військовослужбовці виявляли у прикордонні танкові снаряди. По той бік кордону працює укрїнська розвідка.

"На тих ділянках, де нам вдалося виходити, ми не спостерігали поки техніки. Але, звісно, є інформація, особливо по Сумській області, що все-таки техніка ворога залишається на певній близькості до кордону", - каже Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до партизанської війни на своїй території

Він також додав, що з російського боку здійснюються певні фортифікаційні заходи поряд кордону, що також несе подальшу небезпеку для військовослужбовців Держприкордонслужби, якщо вони будуть фактично патрулювати кордон так, як це було раніше.

"Тому ми цього не допускаємо, а зі свого боку також створюємо необхідні умови для того, щоб з нашого боку вівся контроль за кордоном, але була безпека в першу чергу для військовослужбовців", - зазначив речник.

10 квітня показали супутникові знімки аеродрому російського міста Воронеж. Там зафіксували скупчення винищувачів, які можуть бути задіяні у бомбардування України.

На аеродромі "Малишево" знаходяться щонайменше 32 винищувачі варіанту Flanker та один Іл-76 серед інших літаків.

Зараз ви читаєте новину «Ворожа техніка стоїть близько до кордону України на Сумщині - Демченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі