четвер, 09 червня 2022 15:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів, як формують замовлення на зброю

Резніков розповів, як формують замовлення на зброю
Запит на зброю формує Генштаб та передає міністерствам. Фото: eastnews.ua

Президент Володимир Зеленський очолює роботу з отримання зброї. А запит формує Генеральний штаб ЗСУ.

До роботи залучений Кабмін на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та Офіс президента під керівництвом Андрія Єрмака, написав міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

"Запит на зброю формує Генштаб. Після цього з ним працюють команди Міноборони й аташе з питань оборони й дипломати з МЗС. Запит змінюють у залежності від потреб і перебігу бойових дій.

Отриману зброю і техніку централізовано передають на склади ЗСУ. Розподіляє командування. Воно бачить загальну картину, формує задум операцій і визначає пріоритети.

Командири звертаються до Командування сил логістики, щоб отримати зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща відправить в Україну 50 гаубиць Krab

Міноборони виконало початковий запит від ЗСУ на 90% з артилерії калібру 155 мм. Але обставини на полі бою змінюються і потреба зростає.

"Генштаб реагує на зміну оперативної обстановки - Міноборони змінює завдання команді відповідно до запитів Генштабу. Вже маємо чіткий план постачання артилерії до кінця липня", - повідомив Резніков.

Україна отримала від партнерів, придбала на ринку, виготовила й передала військам значну кількість зброї. Її вистачило б для переможної оборони від будь-якої армії у Європі.

Міністерстві оборони США підтвердило постачання Україні ракетних систем HIMARS. Про це Пентагон повідомив у вівторок.

"1 червня США зобов'язалися передати Україні артилерійські системи високої мобільності (HIMARS) та боєприпаси", - заявили.

HIMARS призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО й вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів; надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, як формують замовлення на зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі