понеділок, 19 грудня 2022 10:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінські маріонетки узялися погрожувати Європі за допомогу Україні

Путінські маріонетки узялися погрожувати Європі за допомогу Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 19 грудня.

У посольстві Російської Федерації в Сполучених Штатах Америки поширюють нову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Навколо образу зовнішнього ворога Вашингтону набагато простіше консолідувати суспільство всередині США. При цьому на РФ завжди можна скинути власні проблеми та прорахунки, виправдати безпрецедентні військові витрати", – заявили російські посли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін узявся особисто ширити фейки про війну в Україні

Коментуючи можливість передачі Україні грецьких комплексів С-300, маніпуляцію поширив і постійний представник Криму при президентові Росії Георгій Мурадов:

"Такий крок Афін був би не лише безглуздою демонстрацією ворожості щодо РФ, а й ризикованим кроком щодо власних інтересів, про що заявляє грецька громадськість".

Видання The Diplomat повідомило, що санкції Заходу нібито відкрили для Росії нові енергетичні перспективи.

"На зміну європейським партнерам прийшли азійські. Вони надали імпульсу розвитку унікальної артерії – Північного морського шляху, який допоможе президенту РФ Володимиру Путіну досягти грандіозної мети", – сказано в повідомленні.

Це – маніпуляція, попереджають у РНБО.

Греція 17 грудня заявила, що готова відправити російські зенітні системи С-300 Україні. Але за умови, якщо США встановлять на Криті замість них протиракетні комплекси Patriot

12 вересня Греція вирішила не відправляти Україні зенітно-ракетні комплекси С-300 російського виробництва, бо вони нібито потрібні для обороноздатності країни.

Зараз ви читаєте новину «Путінські маріонетки узялися погрожувати Європі за допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі