понеділок, 05 серпня 2024 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Потрібно знищувати російську ППО: аналітики прокоментували прибуття F-16 в Україну

Потрібно знищувати російську ППО: аналітики прокоментували прибуття F-16 в Україну
Україна отримала перші літаки F-16. Фото: president.gov.ua

Для того, щоб ефективно використовувати літаки F-16, які прибули в Україну, Силам оборони потрібно спрямовувати зусилля на ураження ворожої ППО в російському тилу і на окупованих українських територіях.

Для цього потрібна західна далекобійна зброя. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Україні знадобиться значна кількість літаків F-16, щоб розгорнути їх у масштабах, необхідних для успішної інтеграції винищувачів у ширшу систему протиповітряної оборони. Україні також необхідно буде продовжувати зусилля, спрямовані на ураження російських засобів протиповітряної оборони в російському тилу і на окупованій території України за допомогою наданої Заходом зброї дальнього радіусу дії, щоб мати змогу використовувати літаки F-16", - зазначили аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, які сучасні системи стоять на вже українських F-16

В ISW наголошують, що російські "військові блогери" відреагували на прибуття F-16, намагаючись применшити їхні потенційні наслідки на полі бою. Вони прямо підривають російські інформаційні операції, спрямовані на те, щоб представити постачання F-16 та інших західних систем озброєнь як "червону лінію", яку не можна перетинати.

Кілька блогерів також заявили, що західні та українські ЗМІ "роздувають" прибуття F-16, щоб відволікти увагу від невдач на полі бою. Багато російських "воєнкорів" відразу перейшли до обговорення того, як війська РФ почнуть націлюватися на літаки і знищувати їх.

Коментатори та офіційні особи в російському інформаційному просторі часто заявляли, що постачання західних озброєнь в Україну є "червоною лінією", перетин якої змусить Росію вдатися до ескалації у відповідь.

Однак, аналітики нагадують, що Росія неодноразово доводила, що посилання на нібито "червоні лінії" є рефлекторною технікою управління, покликаною змусити Захід самоусунутися від надання Україні додаткової військової допомоги.

Україна отримала американські винищувачі F-16, повідомив 4 серпня президент Володимир Зеленський. За його словами, українські військові вже почали використовувати ці літаки.

З появою в Україні винищувачів F-16 буде більше збитих ракет і літаків, якими російські злочинці атакують українські міста. Також ефективне застосування сучасних літаків - це збереження життя українських військовослужбовців, заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно знищувати російську ППО: аналітики прокоментували прибуття F-16 в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі