неділя, 04 серпня 2024 22:04

Сирський прокоментував отримання Україною перших F-16

Сирський прокоментував отримання Україною перших F-16
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський прокоментував отримання Україною перших F-16. Фото: ОП

З появою в Україні винищувачів F-16 буде більше збитих ракет і літаків, якими російські злочинці атакують українські міста.

Також ефективне застосування сучасних літаків - це збереження життя українських військовослужбовців. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який в Facebook прокоментував отримання Україною перших винищувачів F-16.

"F-16 в Україні. Це означає, що знищених окупантів буде більше. Буде більше збитих ракет і літаків, якими російські злочинці атакують українські міста", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Робимо все, щоб українські Повітряні сили змогли ще більше" - Зеленський

Сирський подякував союзникам за надання літаків, а також усім в Україні, хто працював задля їх отримання.

Він зазначив, що, в першу чергу, ефективне застосування сучасних літаків - це збереження життя українських військовослужбовців.

У неділю, 4 серпня, президент Володимир Зеленський підтвердив прибуття винищувачів F-16 в Україну.

31 липня джерела агентства Bloomberg повідомили, що в Україну прибула перша партія винищувачів F-16.

4 серпня видання The Economist написало, що Україна отримала перші десять з можливих 79 літаків F-16 в останній день липня, через рік після того, як США дали зелене світло своїм більш охочим європейським союзникам на їх відправку. До кінця 2024 року Україна має отримати 20 таких винищувачів.

Зараз ви читаєте новину «Сирський прокоментував отримання Україною перших F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі