вівторок, 17 вересня 2024 05:19

Який вигляд мають найдешевші квартири Києва

У Києві квартиру площею 13 квадратів пропонують купити за $20,5 тиc. Йдеться про крихітне житло у хрущовці. При цьому квартира має специфічне планування, наприклад душова кабіна розташована посеред житлової кімнати.

Це випливає із даних великого кадрового порталу.

Квартира продається у Солом'янському районі на третьому поверсі п'ятиповерхівки за адресою вул. Новольова, 99-а.

Автор: OLX
  За крихітну хрущовку у столиці хочуть 20,5 тисяч доларів
За крихітну хрущовку у столиці хочуть 20,5 тисяч доларів

"Площа 13/8,4/3 кв.м. У житловому стані, склопакети, санвузол роздільний, душова кабіна. Неподалік будинку платформа електрички Київ-Волинський. Метро Вокзальна в 10 хвилинах їзди. Автобусні зупинки, на відстані 500 метрів: дитячий садок, дитячий майданчик, школа", – йдеться в оголошенні.

Автор: OLX
  За крихітну хрущовку у столиці хочуть 20,5 тисяч доларів
За крихітну хрущовку у столиці хочуть 20,5 тисяч доларів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує житло у столиці на вторинному ринку

Найдешевші квартири Києва

Серед квартир, що мають кухню та власний санвузол, найдешевший варіант у Києві – квартира площею менше ніж 25 квадратів за $20,5 тис. Житло знаходиться на цокольному поверсі хрущовки у Солом'янському районі (неподалік метро "Берестейська").

При цьому таке житло є насправді апартаментами, а не повноцінною квартирою. Ймовірно, він знаходиться на нежитловому поверсі (у цокольному приміщенні). Крім того, згідно з Державними будівельними нормами, мінімальна площа квартири має становити від 30 квадратів. Все, що менше – апартаменти.

"Продам квартиру на цокольному поверсі (не підвал) з вікнами у двір, високою стелею (2,8) та досить якісним ремонтом та побутовою технікою, а саме: пральна машина, склокерамічна плита, витяжка, тепла підлога по всій квартирі, бойлер, сучасний телевізор і т.д.", – йдеться в оголошенні.

На другому місці серед найдешевших квартир – готель у Дарницькому районі площею 22 квадрати за $22 тис. Особливість житла: воно потребує капітального ремонту. У квартирі немає ні підлоги, ні дверей. На стінах у кухні залишки фарби, а в кімнаті – підготовлена до чистового оздоблення поверхню.

На третьому місці за рівнем цін – квартира площею менше ніж 17 квадратів за $23 тис. На відміну від попереднього випадку, в цьому будинку немає газу і окремого приміщення для кухні. Холодильник, електричну плиту та невеликий стіл розмістили у передпокої.

У Києві активізувався ринок продажу житла. Ціни на квадратні метри зростають, хоча на показники до 2022 року ще не вийшли.

Найчастіше купують вторинне житло. Інтерес до купівлі квартир у столиці зараз сягає 70-80% від "довоєнного" рівня. Але частина покупців та продавців відкладає рішення про купівлю чи продаж до стабілізації ситуації на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Який вигляд мають найдешевші квартири Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі