понеділок, 09 вересня 2024 13:55

Гасять другу добу: у Чорнобильський зоні спалахнула пожежа
5

У Чорнобильський зоні триває пожежа
Фото: ДСНС
У Чорнобильський зоні триває пожежа
У Чорнобильський зоні триває пожежа
У Чорнобильський зоні триває пожежа
У Чорнобильський зоні триває пожежа

На Київщини виникла нова пожежа у Чорнобильський зоні.

На відкритій території її гасять уже другу добу, повідомляє пресслужба ДСНС у Telegram.

"На Київщині триває ліквідація пожежі на відкритій території. Наразі на місці працюють 399 рятувальників, 103 одиниці техніки від ДСНС, залучених з різних куточків України, а також 17 одиниць техніки від лісового господарства. Через сильний вітер вогонь швидко розповсюджується на нові ділянки", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці погіршилась якість повітря на тлі масштабної пожежі

До ліквідації пожежі залучили п'ять одиниць важкої інженерної техніки для створення мінералізованих смуг. Зараз працюють бульдозери, трактори та важкі тягачі.

"Це новий осередок загоряння у Чорнобильській зоні. Кілька днів тому там уже була пожежа. Той осередок загасили. Це уже новий осередок в іншому місці. Ліквідація триває другу добу", - заявила речниця обласного управління ДСНС Вікторія Рубан.

Раніше на Харківщині почалася масштабна пожежа у селі Студенок. Були розгорнуті додаткові сили рятувальників. Постраждали двоє людей - місцева мешканка та співробітник ДСНС.

Зараз ви читаєте новину «Гасять другу добу: у Чорнобильський зоні спалахнула пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі