понеділок, 16 вересня 2024 17:14

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розпочали другу фазу операції у Курській області РФ

ЗСУ розпочали другу фазу операції у Курській області РФ
У Курській області розпочалася друга фаза операції ЗСУ. Фото: Rtvi

Українські військові розпочали другу фазу операції у Курській області.

Російські військові намагаються просуватися далі, ними було захоплено село Снагість, повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"Росіяни сконцентрували значні сили навпроти Любимівки, яка розташована за 5 км від дороги з Коренева до Суджі. Оскільки це логістичний шлях, який Україна використовує для утримання своїх підрозділів", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Курській області РФ знову кидає строковиків у бій проти нового наступу ЗСУ - Forbes

Відомо, що зараз Сили оборони наступають на трьох ділянках: у Глушковському районі, трохи на захід від ділянки Кореневе - Снагість.

"Зараз такий важливий момент, коли ворог намагається без додаткових резервів стримати наше просування та ускладнити нам логістику. А ми навпаки - створюємо суттєві загрози для противника на цій ділянці, використовуючи свій потенціал. А це говорить про те, що ситуація тут буде досить динамічною", - сказав Згурець.

Українські війська 12 вересня прорвали російську оборону вздовж кордону поблизу села Новий Путь, що приблизно за 30 км на захід від українського виступу у Курській області.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розпочали другу фазу операції у Курській області РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі