понеділок, 15 лютого 2010 17:01

По мерії Черновецького бігала качка (ФОТО)
5

13 лютого у колонній залі київської мерії відбувся четвертий благодійний бал-маскарад "Карнавалія-2010". Його присвятили Дню закоханих, китайському Новому року білого тигра, Віденському балу і аргентинському карнавалу. Вхід на карнавал коштував від $100 до 300. На вечір прийшли близько 1000 осіб.

"Щоб відтворити атмосферу балу, встановили дрес-код. Пускали жінок у бальних сукнях, чоловіків у костюмах і фраках, - розповіла кореспонденту Gazeta.ua організаторка "Карнавалії" Тетяна Логуш.

У вишиванці і з живою качкою зайшла на бал львів"янка Олена Кривая.

"Я Кривенька Качечка, а це мій Селезень, - познайомила вона гостей зі своїм супутником. - Цей бал має українське коріння. Українці не повинні соромитися приходити на бал у вишиванках і шароварах. 15 лютого святкуватимемо стрітення. Перед цим святом в Україні часто влаштовувати бали".

Художник Сергій Поярков прийшов на бал, щоб самовиразитися. Він радий, що бали проводять, не зважаючи на кризу.

"Зараз є можливість самовиразитися в традиціях. Класно, що в часи кризи, люди наважуються організовувати бали. З однієї сторони добре, що криза наступила. Тепер добре видно - хто знаходиться на своєму місці, а хто ні, - розказав Сергій Поярков.

Скульптор Олег Пінчук одягнув на карнавал малиновий піджак.

"Він відображає мій стан сьогодні. Шкода, що по дорозі загубив маску. Так би був ще красивішим", - поділився скульптор.

Футболіст Андрій Гусін прийшов на бал з дружиною Христиною. Вона – дизайнер. 14 лютого святкувала своє День народження.

"Я прийшов на бал, щоб привітати свою дружину з наступаючим днем народження. Скільки їй років, не скажу. Завтра запросимо друзів на сімейну вечірку", - розповів спортсмен.

Гостей пригощали нарізками огірків та помідорів, м"ясною нарізкою, бутербродами з сиром та ковбасою, оливами, паштетом зі смаком ікри, фруктами, шампанським і горілкою. На окремих столиках стояло аргентинське вино.

Мер Києва Леонід Черновецький, який на торішній Карнавалії співав і танцював, цього року на бал не прийшов. Були його заступники - Сергій Рудик та Євген Червоненко. Близько 21.00 на бал прибули посол Австрії в Україні Йозеф-Маркус Вукетіч, посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжоу Лі та консул Аргентини в Україні Крістіан Ніколас Соколовскі.

Посеред вечора провели благодійний аукціон. Лоти на аукціон надали Яна Клочкова, Сергій Бубка, Володимир та Віталій Клички, Анна Безсонова, Олександр Волков, Денис Силантьєв, Андрій Гусін, Василь Вірастюк, Василь Ломаченко, Вадим Гутцайт, Ірина Мерлені, Наталія Добринська, Валерій Гончаров, Анна Сорокіна, Руслан Гончаров.

За $ 900 продали футболку богатиря Василя Вірастюка. Ядро олімпійської чемпіонки з легкої атлетики Наталії Добринської оцінили в $ 400. Медаль і картину Яни Клочкової із зображенням золотої рибки – у $ 1000. За $ 500 з молотка пішла сукня Ірини Мерлені, в якій вона брала участь у проекті "Танцюю для тебе". Найдорожчим лотом стало факсимільне видання Пересопницького Євангелія - його було продано за $ 5 тис.

Виручені гроші підуть на видання дитячої книги "Зіркові історії успіху", в якій українські спортсмени діляться з юними читачами секретами свого успіху, а також на закупівлю книг для дитячих будинків та інтернатів.

"У книжці "Зіркові історії успіху" мене порівнюють з Котигорошком, - похвалився богатир Василь Вірастюк. Зізнався, що на бал він прийшов уперше. Дружину з дітьми залишив удома. - Сам книжку не писатиму. Просто відібрали талановитих творчих людей, які дружать зі словом. Я їм розповів, як мені вдалося досягнути таких результатів. Сам не можу дочекатися, коли книжка вийде друком".

Фото: Тарас Подолян/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «По мерії Черновецького бігала качка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі