понеділок, 15 червня 2009 15:04

Пацієнт, якому пересадили обличчя та руки, не пережив другу операцію

Пацієнт, якому пересадили обличчя та руки, не пережив другу операцію
Француз, який два місяці тому переніс унікальну операцію з пересадки обличчя та кистей обох рук, помер в лікарні. Пацієнт помер 8 червня від зупинки серця під час нової операції - лікарі боролися з інфекцією.

За словами доктора Лорана Лантьєрі, який провів безпрецедентну пересадку, пацієнт помер не через проблеми, які могла викликати трансплантація. Його організм не відкидає пересаджені тканини, проблем з судинами також не було.

Чому в чоловіка, якому не було ще сорока років, зупинилося серце, фахівці поки не знають. Доктор Лантьері закликає дочекатися результатів розтину.

Загиблий француз, ім"я якого не повідомляється, в 2004 році постраждав під час пожежі: його руки і обличчя були назавжди спотворені. Операції з пересадки він чекав більше року, поки не з"явився підходящий донор. У квітні понад 40 лікарів, пропрацювавши 30 годин, пересадили чоловікові верхню частину обличчя і кисті.

До цього в усьому світі було зроблено лише п"ять операцій з пересадки обличчя, три з них - у Франції. В цій же країні вперше успішно пересадили обличчя: у 2005 році лікарі допомогли 38-річній Ізабель Дінуар, яку спотворила власна собака.

Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Пацієнт, якому пересадили обличчя та руки, не пережив другу операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі