понеділок, 24 березня 2008 10:58

Лікарі врятували спотвореного пухлиною чоловіка, пересадивши йому обличчя (ФОТО)

Французькі хірурги врятували людину, спотворену пухлиною, провівши першу в світі повну пересадку обличчя. Пацієнтом став 30-річний Паскаль Коле, обличчя якого було спотворене внаслідок хвороби Реклінгхаузена, повідомляє The Telegraph.

Команда французьких хірургів дала йому надію на нове життя. Операція, якою керував професор Лоран Лант"єрі, зайняла 16 годин. Обличчя Коле було замінене на обличчя мертвого донора.

Через рік після операції Коле нарешті позбавився від хвороби, що почалася у нього в шестирічному віці. Тепер він збирається працювати бухгалтером.

"Операція змінила моє життя. Я вперше можу відчувати себе нормальною людиною. Люди тепер дивляться на мене по-іншому, вони мене приймають. Зараз я хотів би знайти дружину і завести дітей", - говорить Коле

У 2005 році була проведена перша в світі часткова пересадка обличчя француженці Ізабель Дінуа, яка постраждала від нападу собаки, повідомляє ФАКТNEWS.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі врятували спотвореного пухлиною чоловіка, пересадивши йому обличчя (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі