неділя, 02 червня 2024 10:13

Орбан хоче створити "коаліцію миру" у Європарламенті

Орбан хоче створити "коаліцію миру" у Європарламенті
Віктор Орбан хоче примусити Київ до переговорів. Фото: Getty images

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про бажання створити "коаліцію миру" у Європейському парламенті після виборів.

Вона нібито має змусити України до переговорів із Росією, передає ABC News.

На демонстрації в суботу у Будапешті, яку назвали "маршем миру" за тиждень до виборчих перегонів він розкритикував підтримку України з боку ЄС, назвав опонентів "розпалювачами війни". Орбан сказав, що Угорщину нібито прагнуть втягнути у конфлікт.

Міжнародні оглядачі та критики Орбана кажуть, що його заклики дозволять РФ зберегти окуповані нею території та ще більше підбадьорять її в агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан звинуватив ЄС, що він "вже не той, який був раніше"

Угорський прем'єр у суботу сказав прихильникам, що для його партії Fidesz настав час "окупувати Брюссель", та змінити підхід Європи до підтримки України.

"Ми повинні виграти європейські вибори таким чином, щоб брюссельські бюрократи у своєму страху відчинили перед нами двері міста та поспішно покинули свої офіси", - заявив він.

Він також додав, що перемога Дональда Трампа на виборах президента США у листопаді призведе до того, що він і адміністрація США сформують "трансатлантичну мирну коаліцію", яка начебто може покласти край бойовим діям в Україні.

Орбана називають "другом російського диктатора Володимира Путіна" у Європі. Він вже неодноразово висловлювався проти допомоги Україні і пропонував заключити мир з РФ.

Нещодавно він закликав допомогти йому "окупувати Брюссель" на виборах до Європарламенту, що пройдуть влітку цього року.

Орбан порівняв ЄС з імперськими окупантами та назвав західний світ джерелом безкультур'я і руйнування.

Прем'єр Угорщини вкотре розкритикував імміграцію та права ЛГБТК+, а також апелював до національної гордості та суверенітету.

Зараз ви читаєте новину «Орбан хоче створити "коаліцію миру" у Європарламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі