неділя, 06 березня 2022 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти знищили аеропорт "Вінниця"

Окупанти знищили аеропорт "Вінниця"
Росіяни завдали ракетного удару по аеропорту під Вінницею. Фото: ukrinform

Окупанти завдали ракетного удару по аеропорту, який знаходиться в околицях села Гавришівка під Вінницею.

Росіяни випустили вісім ракет. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Вони продовжують знищувати нашу інфраструктуру, наше життя, яке будували покоління українців. Ми повторюємо кожного дня: закрийте небо над Україною, закрийте для всіх російських ракет, для російської бойової авіації, для всіх терористів, зробіть гуманітарну повітряну зону без ракет, без авіабомб. Ми люди і це це ваш гуманітарний обов'язок захищати нас. І ви це можете. Якщо ви цього не зробите, якщо ви не дасте нам хоча б літаки, щоб ми могли самі себе захистити, то можна зробити тільки один висновок: ви також хочете щоб нас дуже повільно убивали. Це відповідальність також і політиків світу, західних лідерів. Від сьогодні і назавжди", - сказав Зеленський у своєму відеозверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3-річному хлопчику відірвало ногу: росіяни вночі бомбили Житомирщину

"Коли атакували - сирена не спрацювала. Зрозуміла, що нас бомблять, уже коли хату струсонуло. Удар такий, наче мені у двір прилетіла бомба. На аеропорт і війському частину був удар за ударом. Почало горіти. Сидимо в укриттях, хто не виїхав із села", - розповіла Gazeta.ua мешканка Гавришівки.

Нині на місці працюють рятувальники. Повідомлень про потерпілих немає

Гавришівка знаходиться за 5 км від Вінниці. Між будинками в селі і злітною смугою, куди прилетіли ракети окупантів - не більше кілометра.

24 лютого о четвертій ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти знищили аеропорт "Вінниця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі