вівторок, 12 липня 2016 09:22

Офіційний мишолов британського прем'єра залишається на посаді

 

Кіт Ларрі, офіційний мишолов резиденції британських прем'єр-міністрів на Даунінг-стріт в Лондоні, залишиться виконувати свої обов'язки і після відставки Девіда Кемерона.

Про це повідомляє представник британського уряду.

"Цей кіт є державним службовцем і не належить родині Кемерон - тому він залишиться".

Кіт Ларрі, взятий Кемероном з притулку 2011 року, займає в прем'єрській резиденції офіційну посаду головного мишолова. В його обов'язки, згідно з британськими традиціями, входить вилов мишей і щурів, а також присутність на Даунінг-стріт в якості символічного господаря і зберігача резиденції.

Ларрі завоював величезну популярність у Британії і навіть отримав свій власний Twitter-аккаунт. Його попередником на посаді урядового мишолова був кіт Хамфрі, який служив Джону Мейджору до виходу на пенсію 1997 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині коти ходять по магазинах і купують продукти

Нагадаємо, 11 липня стало відомо, що вже 13 липня, в середу, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон передасть свої повноваження новому лідеру Консервативної партії - міністру внутрішніх справ Терезі Мей.

Зараз ви читаєте новину «Офіційний мишолов британського прем'єра залишається на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі