вівторок, 05 вересня 2023 19:55

Небезпека по всій Україні та робота авіації: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Небезпека по всій Україні та робота авіації: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Сьогодні на фронті відбулось понад 20 бойових зіткнень. Фото: eastnews.ua

Протягом доби відбулось понад 20 бойових зіткнень.

Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, пише Генштаб у зведенні.

Українська авіація завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога та два по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 12 артилерійських засобів на вогневих позиціях та склад боєприпасів противника.

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Росіяни завдали авіаційних ударів у районах Сидорівки Сумської області та Удів і Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Противник обстрілює населені пункти з артилерії та мінометів. Постраждали Масютівка, Кучерівка, Кислівка, Берестове, Ковалівка Харківської області.

Лиманський напрямок

Ворог вів безуспішні наступальні дії у районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області, Торського, Сіверська та Спірного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали шість населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Українські війська успішно відбили атаки російських військ в районі північніше Кліщіївки Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Росіяни обстріляли з артилерії та мінометів населені пункти Олександропіль, Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Невельське Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають успіх у напрямку Новопрокопівки ‒ Генштаб

Мар'їнський напрямок

Сили оборони стримують наступ російських військ у районі Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки. Артилерійських обстрілів зазнали п'ять населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів у районах Вугледара та Старомайорського. З артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Роботиного, Оріхова Запорізької області. Понад 10 населених пунктів зазнали артилерійських обстрілів.

Херсонський напрямок

Був авіаційний удар у районі Михайлівки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Мелітопольський напрямок

Сили оборони України продовжують наступальну операцію, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українські війська закріплюються на досягнутих рубежах на півдні та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 5 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Геолокаційні кадри показують, що українські сили просувалися на південь від Роботиного і на захід від Вербового. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «Небезпека по всій Україні та робота авіації: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі