вівторок, 05 вересня 2023 07:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни рвалися в атаки на деяких ділянках фронту ‒ Генштаб

Росіяни рвалися в атаки на деяких ділянках фронту ‒ Генштаб
Українські війська відбивають атаки загарбників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Українські війська закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 5 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулось 29 бойових зіткнень. Без суттєвих змін поки залишається оперативна ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Російські загарбники завдали авіаційного удару в районі Бударок Харківської області. Під артилерійськими обстрілами противника були понад 15 населених пунктів Харківської області.

Лиманський напрямок

Росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки на Луганщині, а також Ямполівки та Спірного Донецької області. З артилерії ворог обстріляв понад 15 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія продовжує вбивати мирне населення: Генштаб повідомив про нові обстріли України

Бахмутський напрямок

Українські захисники продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах. Успішно відбито атаки російських військ в районі північніше Кліщіївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару біля Іванівського. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Продовжує з артилерії та мінометів обстрілювати населені пункти. Постраждали, зокрема, Олександропіль, Новокалинове, Керамік, Авдіївка, Сєверне, Невельське, Первомайське Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки. Від артилерійських обстрілів РФ постраждали населені пункти Красногорівка, Мар'їнка, Максимільянівка, Гостре та Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Російські загарбники завдали авіаційних ударів в районах Вугледара, Водяного, Пречистівки, Золотої Ниви, Урожайного. З артилерії ворог обстріляв понад 10 населених пунктів Донецької області.

Запорізький напрямок

Противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Новоданилівки, Оріхова, Преображенки, Роботиного, Степногірська Запорізької області. Від артилерійських обстрілів ворога постраждали понад 20 населених пунктів Запорізької області.

Херсонський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Тягинки, Молодіжного. З артилерії та мінометів росіяни обстріляли Ольгівку та Бургунку Херсонської області.

Українська армія просунулася в Запорізькій області.

Зокрема, 4 вересня ЗСУ провели наступальні операції на заході регіону та досягли значних тактичних успіхів. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просувалися на південь від Роботиного і на захід від Вербового. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни рвалися в атаки на деяких ділянках фронту ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі