середа, 10 червня 2020 22:19

Назвали найбільш поширений шлях передачі коронавірусу

Назвали найбільш поширений шлях передачі коронавірусу
Найчастіше передача вірусу COVID-19 відбувається через руки. Фото: Reuters

Найчастіше коронавірус передається через руки, тому українці повинні дотримуватися елементарних правил гігієни.

Спалахи СОVID-19 в Україні відбуваються, серед іншого, через недотримання правил карантину. Про це заявила директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС назвали винних у розповсюджуванні наймасштабніших фейків про коронавірус

"Ми не можемо нескінченно тримати людей в будинках, це не вихід. З іншого боку, люди повинні дотримуватися всіх карантинних вимог ... До речі, COVID-19 спровокував розмови про те, про що ніхто раніше не говорив: майже 90% захворювань передаються через руки", - наголосила директор.

Гінзбург додала, що з метою зменшити кількість нових хворих, медгалузь вживає всіх необхідних заходів. Проте,"громадяни щось повинні зробити і самі ".

"Тому що, якщо, наприклад, Ви взялися за десять ручок різних установ і під'їздів, а потім потерли око або під носом - Ви можете захворіти. І навіть зараз не можна, щоб сіли десять осіб і розпивали в обідню перерву каву, тому що в кожному потенційно є COVID-19", - констатувала директор департаменту.

Кабінет міністрів виділив з Фонду боротьби з Covid-19 Міністерству внутрішніх справ, яким керує Арсен Аваков, кошти на доплати для силовиків, зайнятих в боротьбі з коронавірусом. Про рішення уряду у середу повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільш поширений шлях передачі коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі