середа, 10 червня 2020 17:51

В ЄС назвали винних у розповсюджуванні наймасштабніших фейків про коронавірус

В ЄС назвали винних у розповсюджуванні наймасштабніших фейків про коронавірус
Росія та Китай вдаються до масштабних фейків про коронавірус. Фото: pixabay.com

Іноземними гравцями, які стоять за дезінформаційними кампаніями щодо коронавірусу, є Росія і Китай, вважають у ЄС.

Про це під час пресконференції заявила єврокомісарка з питань цінностей та прозорості Вера Юрова, пише "ЄП".

На запитання журналістів щодо того, які зовнішні гравці причетні до кампаній з дезінформації про коронавірус, вона відповіла, що це Росія та Китай.

"Якщо говорити про зовнішні сили, ми чітко згадуємо Росію і Китай. У нас достатньо доказів для таких заяв", - зазначила Юрова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple запідозрили у співпраці з Росією і Китаєм

У ЄС зазначили, що й надалі посилюватимуть протидію дезінформації.

За словами Юрової, вже є домовленість з низкою онлайн-платформ про боротьбу з неправдивою інформацією щодо коронавірусу і щодо того, аби користувачі насамперед бачили перевірені дані від національних органів охорони здоров'я та ВООЗ.

До ініціативи приєднався ТіkТоk, з WhatsApp наразі тривають перемовини.

Також єврокомісарка сподівається, що ЄС отримуватиме від онлайн-платформ більш детальні дані про дії тих, хто намагається цілеспрямовано поширювати дезінформацію.

На її думку, у майбутньому дезінформаційні кампанії скоріш за все будуть пов'язані з темами вакцинації та кліматичних змін.

За період дії карантинних заходів кіберфахівці СБУ заблокували понад 2,6 тис. спільнот з більш як мільйонною аудиторією та викрили 385 інтернет-агітаторів, які поширювали різноманітні фейки про епідемію коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС назвали винних у розповсюджуванні наймасштабніших фейків про коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі