неділя, 19 травня 2024 18:30

В Ірані розбився гелікоптер із президентом країни: з'явилися нові подробиці

В Ірані розбився гелікоптер із президентом країни: з'явилися нові подробиці
В Ірані розбився гелікоптер із президентом країни Ібрагімом Раїсі. Фото: Getty Images

Президент Ірану Ібрагім Раїсі та його супутники на зворотному шляху перебували на борту кількох гелікоптерів, один з яких був змушений здійснити жорстку посадку через несприятливі погодні умови в регіоні.

На місце події виїхали рятувальники, проте через туман і складний рельєф місцевості може знадобитися деякий час, аби дістатися до гелікоптера. Про це пише Tasnim News Agency.

"Сьогодні у нас була інавгурація (церемонія) дамби Кіз-Каласі за присутності президента Азербайджану. Після цього президент разом із супроводжуючими особами вирушив на зворотному шляху на кількох гелікоптерах, один з яких був змушений здійснити жорстку посадку через несприятливі погодні умови в цьому районі", - наголосив міністр внутрішніх справ Ірану Ахмад Вахіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран показав зброю, якою масовано атакував Ізраїль

Водночас за інформацією агентства, на місце аварії вертольота Раїсі направили вісім карет швидкої допомоги.

За інформацією AP, ні IRNA, ні державне телебачення не надали жодної інформації про стан Раїсі. Водночас його прихильники закликали суспільство молитися за нього.

Після чого державне телебачення показало фото віруючих, які моляться у храмі імама Рези в місті Мешхед, одному з найсвятіших місць шиїтського ісламу.

"Ми підтримуємо зв'язок із супроводжуючими президента, але через складність місцевості зв'язок дещо ускладнений. Ми чекаємо на прибуття рятувальних команд на місце інциденту і на місце приземлення вертольота, щоб надати нам інформацію", - додав міністр.

Пізніше стало відомо, що життя президента Ірану може бути під загрозою після аварії вертольоту.

Про це іранський чиновник сказав в коментарі Reuters

"Ми все ще сподіваємося, але інформація, що надходить з місця катастрофи, викликає занепокоєння", - сказав чиновник на умовах анонімності.

Гелікоптер з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі здійснив "жорстку посадку".

Іранське державне телебачення передає, що розбився один з трьох вертольотів у кортежі Раїсі. Невідомо, чи був у ньому президент.

Це сталося біля міста Джульфа біля кордону з Азербайджаном.

На місце аварії вирушили рятувальники.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані розбився гелікоптер із президентом країни: з'явилися нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі