субота, 18 травня 2024 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо ЗСУ утримують Кринки - Плетенчук пояснив

Навіщо ЗСУ утримують Кринки - Плетенчук пояснив
Українські війська утримують плацдарм у Кринках на Херсонщині. Фото: deepstatemap.live

Утримання українськими силами Кринок на лівобережжі Херсонщини не лише перешкоджає планам ворога, а й розширює можливості для військових дій ЗСУ.

Тактичні та стратегічні елементи утримання Кринок важливі. Про це в ефірі телеканалу Еспресо розповів речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

"По-перше, це унеможливлює військові дії нашого ворога у деяких його планах і по-друге, це розширює можливість наших подальших дій", - зазначив він.

За словами Плетенчука, завдяки утриманню Кринок українські війська мають ініціативу на цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на фронті станом на вечір 17 травня: де атакує ворог

"Якби, наприклад, російські окупанти зараз мали повний контроль над лівим берегом ситуація на правобережжі була б ще складніша, ніж вона є зараз. А вона зараз як ви знаєте досить складна, тому що вони постійно обстрілюють села вздовж правого берега, Херсон - це не завжди лише авіаційні удари, це досить багато обстрілів саме зі ствольної артилерії, танків, мінометів", - сказав речник.

Він також нагадав реакцію Росії на відкидання окупантів з острова Нестрига.

"Вони відчайдушно намагалися повернутися, виклали узбережжя трупами своїх військовослужбовців і чомусь дуже хотіли закріпитися фактично на правому березі. Тому що острів Нестрига належить до правого берега, після нього вже починається безпосередньо гирло річки Дніпро і лівий берег. Тому вони розуміють, яка важливість закріпитися десь ближче до позиції і це надає деякі оперативні переваги в операційній зоні. Тому, звісно, у цьому є сенс", - додав Плетенчук.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 18 травня склали 491 080 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1210 загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу Росія також втратила 13 танків та 43 бойових броньованих машини.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо ЗСУ утримують Кринки - Плетенчук пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі