середа, 09 січня 2013 03:21

Народження Ісуса відобразили з вогнем та димом
16

Фото: Фото: Павла Паламарчука

8 січня, на площі Ринок у Львові відбулася безкоштовна вулична вистава "Різдвяна феєрія". Ставив її міський театр "Воскресіння". Близько двох десятків акторів на власний манер відображали народження Ісуса Христа. Для постановки вони використали 12 чотириметрових масок. Вони символізували образи Матері Божої, Йосифа, трьох царів, Ірода та ангелів.

-  У Львові дуже сильне почуття збереження традицій, - розповів режисер та директор театру Ярослав Федоришин. – Тому ми хотіли, щоб їх відчули і гості нашого міста. Саме на них орієнтована ця вистава. Тим паче туристам у різдвяні дні немає куди піти, бо всі святкують. Щоб вони не залишилися осторонь, ми залучили їх до містерії Різдва.

Окрім масок для підсилення ефекту актори використовували піротехнічні, вогняні та димові інсталяції. Оскільки вистава відбувалася неподалік трамвайної колії, рух трамваїв був призупинений на годину.

-  Ми вже не вперше потрапили на виставу цього театру, - розповіла полтавчанка Людмила Обух. – Бачили їх на фестивалі "Золотий лев", коли приїжджали у Львів минулого року. Ми тоді були в захопленні від них. І цього разу вони також не підвели. Ще жодного разу мені не доводилося бачити такої цікавої постановки народження Ісуса. Ми з друзям знімали все на відео. Тепер приїдемо додому, будемо агітувати своїх знайомих теж поїхати до Львова, хоча б заради того. Щоб попасти на виставу цього театру.

Зараз ви читаєте новину «Народження Ісуса відобразили з вогнем та димом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі