вівторок, 02 лютого 2016 08:00

Народне віче і виступ "регіонала" на Майдані (2 лютого)
7

 

2 лютого 2014 року на Майдані Незалежності почалося чергове народне віче. На площу прийшли понад 10 тисяч людей.

 

Зі сцени виступили лідери опозиції, які повернулися з Мюнхенської конференеції з безпеки. Вони повідомили, що Європа та США підтримують українців.

"Захід готовий фінансово допомогти Україні, щоб вона не на словах, а на ділі вийшла з кризи", - заявив Яценюк.

 

"Нам треба звільнити всіх наших борців, усіх наших героїв. Ми знаємо прізвище кожного з них. Станом на зараз вже 122 наших героя звільнені з казематів Віктора Януковича, це за останні кілька днів. Але ще 116 осіб перебувають за гратами по тюрмах. Тому наше завдання - звільнити всіх", - повідомив Яценюк

 

Зі сцени Майдану 2 лютого також виступив народний депутат від Партії регіонів Віталій Грушевський. Він заявив, що вийшов із парламентської фракції Партії регіонів і готовий покинути партію.

"Якщо Партія регіонів вважає, що я говорю неправильно, нехай вона мене виключає, але я - з народом України", - сказав Грушевський, зазначивши, що винні в смертях і провокаціях мають бути покарані.

На Грушевського тим часом спокійно, євромайданівці влаштували "генеральне прибирання" центру столиці.

 
 

Про свою підтримку Україні заявив президент США Барак Обома.

"Стоїть завдання реструктуризувати уряд України способом, який дозволить опозиції і людям на вулицях брати участь у підготовці до демократичного процесу, який створить більш легітимний і єдиний уряд. Це буде непросто, але ми намагаємося допомагати в переговорах на шляху до цієї мети", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Народне віче і виступ "регіонала" на Майдані (2 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі