понеділок, 01 лютого 2016 08:00

Форум Євромайданів і з'їзд Партії регіонів (1 лютого)
7

 

1 лютого 2014 року вночі парламентська газета "Голос України" опублікувала скасування дев'яти диктаторських законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня, а також оприлюднила закон про амністію. Таким чином вони набули чинності.

У Києві ніч пройшла спокійно.

 
 

Зранку у столиці холодно, але людей досить багато. Більшість гріються в будівлях і наметах.

 

На Грушевського активісти встановили великий монітор, на якому для силовиків транслюються новини "5 каналу" і телеканалу "24".

 

1 лютого у Києві пройшов позачерговий форум Евромайданів. Близько ста учасників зібрання обговорили питання правових та гуманітарних наслідків протистояння в Україні, впливу громадянського суспільства на владу, нової системи організації державної та місцевої влади, а також місцевого самоврядування.

"Технічний уряд має забезпечити правопорядок у країні і підписати нарешті угоду з Євросоюзом. Серед критеріїв до членів уряду є: високі моральні та репутаційні якості, правдивість поданої інформації про себе, згода на особливий режим контролю та проходження поліграфа, відсутність корупційних правопорушень, незалежність від олігархічних груп і злочинних угруповань, невходження до органів виконавчої влади в період правління режиму Януковича", - заявили на форумі.

У Мюнхені 1 лютого пройшла щорічна конференція з безпеки, у якій взяли участь опозиційні політики Порошенко, Кличко і Яценюк. У ході зустрічей Європа та США обіцяли підтримати українців.

"Ніде боротьба за демократичне, європейське майбутнє не є настільки важливою сьогодні, як в Україні. Сполучені Штати та ЄС підтримують народ України в цій боротьбі", - заявив держсекретар США Джон Керрі.

Водночас міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив європейських політиків у подвійних стандартах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява "Правого сектора" та підпис Януковича (31 січня)

1 лютого у Харкові пройшов з'їзд первинних осередків Партії регіонів. Там було прийняте рішення про створення всеукраїнського громадського союзу "Український фронт".

 

"Назва "Український фронт "дуже символічна. Наш фронт почне зачищати і очищати українську землю від тих, хто прийшов сюди з окупаційними планами. Так було тоді, так відбувається зараз. Наші діди і прадіди з цим завданням впоралися, сьогодні наша черга. І я думаю, що ми будемо гідні тих, хто нас народив, хто нас виховував і хто давав нам основи характеру і гарне правильне патріотичне виховання", - заявив організатор з'їзду Михайло Добкін.

"Ми не "тітушки". А ось на Майдані стоять покидьки, які заражені бацилою Майдану і заважають нам творити і будувати. Але наше терпіння не безмежне. Ми підтримуємо Віктора Януковича", - сказав мер Харкова Геннадій Кернес.

Зараз ви читаєте новину «Форум Євромайданів і з'їзд Партії регіонів (1 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі