понеділок, 26 грудня 2011 19:47

Найбільшу радість українцям приносять родина, діти та друзі

Найбільшу радість українцям приносить родина, діти та друзі. Такі результати опитування, проведеного соціологічної групою "Рейтинг". Результати опитування вказують на те, що українцям стало важче жити.

Про це кореспонденту Gazeta.ua сказав директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович.

 

"Найбільше радості мешканцям України приносять особисті цінності: родина, діти та друзі. Це підтверджує, що українцям стало важче жити. Причина - невпевненість у завтрашньому дні, нестабільність в державі, погане матеріальне становище. Коли виникають труднощі, ми всі йдемо до родини, дітей і друзів", - сказав він.

"Показник радості від грошей за два роки вріс на 4 відсотки. Коли грошей немає, вони стають важливими. Знизилося відчуття радості від перегляду телевізора, це пояснюється низькою якістю передач і фільмів. Знизився і показник радості від відпустки. Щоб вижити, українці змушені більше працювати. Тому великої радості від канікул не отримують. Натомість на 7 відсотків виросла радість від роботи. Побільшало людей, які отримують радість від їжі. Коли їжі вдосталь, радості від неї отримуєш небагато", - розповів Антипович.

Західний регіон лідирує за показниками радості від родини, дітей, роботи, пісні і молитви. Жителі центральних регіонів отримують радість від днів народження, подарунків, домашньої роботи і тварин. А от жителі сходу відчувають найбільшу радість від грошей.

"Схід України — індустріальний регіон. Там цілі міста живуть за рахунок роботи шахт. Гроші там заробити важче, тому вони і мають таку цінність", - прокоментував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшу радість українцям приносять родина, діти та друзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі