вівторок, 11 серпня 2009 08:48

На словацькій шахті під завалами загинули 20 осіб

На словацькій шахті під завалами загинули 20 осіб

Масштабна аварія відбулася в понеділок увечері на вугільній шахті Ханглова в Центральній Словаччині.

Рятувальники виявили тіла шести гірників, під завалами в шахті ймовірно перебувають ще 14 чоловік, передає британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі.

Рятувальні роботи проходять в тяжких умовах в шахті на глибині близько 300 метрів.

Шанси на порятунок решти шахтарів стрімко знижуються.

Дружина одного з гірників повідомила журналістам, що фахівці радять їм готуватися до гіршого - навіть якщо шахтарі змогли вижити під час вибуху, у них, швидше за все, вже закінчився кисень.

Рятувальні роботи проходять у вкрай складних умовах. У коридорі, що пролягає на глибині 314 м, де знаходяться шахтарі, в результаті вибуху відбувся обвал породи. Температура там перевищує 70 градусів. Через густий вугільний пил рятувальники не можуть бачити власних рук. Існує загроза нових вибухів вугільному пилу і метану.

Комісія, що розслідує причини трагедії, встановила, що вибухи метану і вугільного пилу відбувалися на шахті в п"ятницю і у вихідні дні. Проте, в понеділок адміністрація визнала можливим спуск шахтарів у небезпечне місце.

Вести, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «На словацькій шахті під завалами загинули 20 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі