вівторок, 23 червня 2009 07:21

Сергій Камінський провів пiд завалом понад дві доби

— 20 июня в шесть утра подняли на поверхность шахтера Сергея Каминского, — повідомила голова прес-служби територіального управління Держгiрпромнагляду України в Донецькій області Марина Нiкітіна. — Забійник живий, навіть не травмований.

17 червня о 22.45 в місті Єнакієве на Донеччині, на шахті "Єнакіївська" на глибині 405 м сталася аварія. Обрушилося близько 40 м покрівлі. Під завалом опинився 49-річний Сергій Камінський. Видобуток вугілля на аварійній ділянці припинили, почали шукати. На другу добу чоловік подав сигнал про допомогу — шахтарі, які рубали антрацит, пробиваючись йому на зустріч, почули, як забійник стукає.

Сергій Миколайович під землею працює 25 років. 2004-го він уже потрапляв під завал, пробув там 18 год.

Сергій Камінський має чотирьох дітей та двох онуків. Дочка і зять працюють на тій же шахті. Гірник каже, що на цю роботу більше не повернеться. Двоє його молодших синів закінчують гірниче училище і збираються працювати в шахті.

Врятований забійник розповідає: за ці дві з гаком доби під землею його страшенно мучила спрага. Він ніяк не може напитися.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Камінський провів пiд завалом понад дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі