середа, 10 березня 2010 17:36

На Івано-Франківщині молодики в рясах священиків грабували літніх жінок

На Івано-Франківщині молодики в рясах священиків грабували літніх жінок

Двоє молодиків з Чернівецької області обікрали літніх жінок в Калуському районі на Івано-Франківщині.

Жінки повірили, що до них прийшли священики і пропонують в піст релігійну атрибутику.

"Заходили до хати та пропонували купити образки. Пояснювали пенсіонеркам, що їхня релігійна атрибутика рідкісна і дуже допомагає. Одну іконку віддавали за 30 гривень, але якщо охочі брали цілий набір, то додавався бонус із хрестиків. Коштувало все 300 гривень", - розповів Василь Гультайчук із прес-служби МВС у Івано-Франківській області.

До 87-річної Катерини Лучейко із села Павликівка молодики у чорній рясі із білою стрічкою на шиї, прийшли зранку. Постукали в двері і одразу стали пропонувати свій товар. Коли жінка принесла гроші, зловмисники, нічого не віддавши взамін, вихопили купюри і втекли.

Так само було і з одинокою пенсіонеркою в Сівці Калуській.

"Це не поодинокі випадки. В нас вже таке було. Тоді в село приїжджали троє чоловіків на машині, припарковувались біля пам"ятника в селі, а далі ходили хата в хату. Просили купити в них ікони, хрестики, книжечки. А одна жінка розказувала мені, що прийшли до неї та сказали дати гроші. Коли та розвела руками, мовляв нема, наказали подивитися під матрацом у ліжку. Вона витягнула все що було і віддала. Пояснювала, що люди наче її гіпнозом скорили, бо вона не могла віддати 3 тис за образки", - розповіла Gazeta.ua телефоном соціальний працівник Перевозецької сільської ради, яка називатися відмовилася.

Підозрюваних затримали випадково. Молодиків підозрілої зовнішності помітили дільничні інспектори калуської міліції. Коли наблизились до їхнього автомобіля, чоловіки швидко вдарили на газ і почали втікати.

Наразі зловмисники перебувають в міліції. У двох крадіжках вони вже зізналися. Слідчі з"ясовують, чи не займалися шахраї подібним бізнесом і в інших районах та областях.

Зараз ви читаєте новину «На Івано-Франківщині молодики в рясах священиків грабували літніх жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі