середа, 29 травня 2013 03:12

Мінприроди звинуватили у задоволенні апетитів оточення Януковича

Мінприроди звинуватили у задоволенні апетитів оточення Януковича
Сергій Шапаренко. Фото: dw.de

Міністерство екології та природних ресурсів України на чолі з міністром Олегом Проскуряковим допомагає можновладцям в розграбуванні природних багатств нашої країни.

Так прокоментував представник екологічної групи "Печеніги" Сергій Шапаренко недавнє інтерв'ю міністра екології Проскурякова під назвою "Можна пишатися зробленим торік, але поточні плани теж вражають".

"Наведені в інтерв'ю численні цифри та слова про досягнення мають насправді приховати основну діяльність сучасної Мінприроди – з обслуговування провладних кланів в розграбуванні природних багатств країни", - зазначив Шапаренко.

За його словами, ті позитивні зміни, що відбулися в екологічній сфері України за минулий рік, є переважно заслугою ентузіастів, але ніяк не "офіційної природоохорони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада скасувала районні управління екології попри рекомендацію комітету

"Єдиними виключенням з цього ряду може бути хіба що вивезення на утилізацію за кордон небезпечних відходів. Але тут з'являється питання про розкрадання бюджетних коштів та "відкатів", - зауважив еколог.

"Тож, досягнутим у 2012 році Мінприроди може "пишатися" у двох випадках: або при манії величі, або, якщо має намір ввести в оману громадськість. Хоча в яку, незрозуміло. Адже всі ж і так бачать, що коїться навколо", - наголосив активіст.

Аби урівноважити завищену самооцінку Мінприроди, Шапаренко запропонував ознайомитись із "Громадською оцінкою процесу реалізації національної екологічної політики у 2011 році", а також з громадським оглядом ситуації у заповідній справі в Україні за 2008–2012 рр. "Льодовиковий період" у заповідній справі".

Зараз ви читаєте новину «Мінприроди звинуватили у задоволенні апетитів оточення Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі