середа, 29 квітня 2020 14:32

МАУ заборонили рейс із заробітчанами до Лондона

МАУ заборонили рейс із заробітчанами до Лондона
Заборону на здійснення рейсу авіакомпанія отримала за дві години до запланованого часу вильоту. Фото: Facebook МАУ

МАУ скасувала рейс PS1118 Київ - Лондон.

Причиною стала заборона Державної авіаслужби України, повідомили у пресслужбі компанії.

Рейс мав відбутися у середу 29 квітня о 12:40. Його організували для доправлення до Великої Британії на роботу українських громадян, які мають довгостроковий контракт із роботодавцем за кордоном. Сам роботодавець замовив цей рейс і завчасно подбав про забезпечення українських громадян довгостроковими контрактами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Wizz Air оголосив про відкриття бази і нових маршрутів з України

"За цих умов українці можуть легально та офіційно працевлаштованими знаходитися на території Великої Британії. Відповідно, ця категорія не є ризиковою для України. Дані громадяни не потребуватимуть евакуації найближчим часом та не будуть потенційними поширювачами на території України Covid-19", - заявили у МАУ.

Заборону на здійснення рейсу авіакомпанія отримала за 2 години до запланованого часу вильоту "без указання підстав та посилання на нормативні документи".

"При цьому авіакомпанія подала усі необхідні документи для отримання дозволів вчасно та розраховувала на завчасне або в розумні строки отримання рішення", - зазначили в МАУ.

Пасажири рейсу, мешканці різних регіонів України, зараз перебувають у терміналі Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Кабінет міністрів тимчасово заборонив українським заробітчанам поїздки за кордон. Виїзд дозволено тільки в разі відвідування родичів. Глава МЗС України Дмитро Кулеба стверджує, що поки "нелогічно" масово вивозити українських заробітчан за кордон, бо зусилля уряду через пандемію нового коронавірусу спрямовані на повернення українців додому.

Зараз ви читаєте новину «МАУ заборонили рейс із заробітчанами до Лондона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі