субота, 29 травня 2021 17:24

Ляшко пообіцяв нові поставки Pfizer і AstraZeneca у червні

Ляшко пообіцяв нові поставки Pfizer і AstraZeneca у червні
У червні планують великі поставки вакцин. Фото: Pexels

У червні в Україну прибуде кілька сотень тисяч доз закупленої за державні кошти вакцини Pfizer та 700 тис. препаратів AstraZeneca від механізму COVAX.

"До кінця червня в країні точно має бути 3,7 млн доз вакцини. Це з поставками тими, що прийшли і з тими, що приходять. Як мінімум. 500 тис. доз CoronaVac розвезли, 500 тис. CoronaVac буде розвезено наступного тижня, тобто вони завершили лабораторний контроль, 500 тис. CoronaVac завершить лабораторний контроль 10-15 червня. Це півтора мільйона. Pfizer 473 тис. по COVAX уже приїхав, 473 тис. доз очікується на тижнях після 7 червня. І 500 тис. доз вакцини Pfizer – це перша поставка вакцини, закуплена, 117 приїхало, потім ще 40 приїхало, потім кожен тиждень по 60 тис. – тобто до кінця червня. Це вже 3 млн. І 700 AstraZeneca, яку ми очікуємо від механізму COVAX. AstraZeneca ось-ось приїде", - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киян почали масово щеплювати. Черга величезна – унікальні фото

Окрім 8 млн доз вакцин від COVAX і 34 млн доз законтрактованих вакцин, він підписав ще один контракт на поставку вакцин. Але деталей не повідомив.

Заявив, що підписав контракт з певною особливістю. Зможе повідомити деталі, коли його підтвердять.

Загальна кількість щеплених першою дозою вакцини проти Covid-19 перевищила 1 млн. За останню добу в Україні було щеплено проти коронавірусу 16 815 осіб, з них 9785 - вакциновані першою дозою, а 7030 осіб - отримали дві дози.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко пообіцяв нові поставки Pfizer і AstraZeneca у червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі