середа, 09 червня 2010 16:36

Кожен мешканець міста на Черкащині буде платити за вивезення сміття

Кожен мешканець міста на Черкащині буде платити за вивезення сміття

Рішення "Про укладання договорів на вивезення побутових відходів" ухвалили депутати Монастирищенської міськради.

Мерія зобов'язала приватних підприємців, власників приватних будинків та квартир, які не уклали договори на вивезення побутових відходів, укласти такі угоди з Монастирищенським ЖКГ або "Житлокомунгоспом".

Вартість такої послуги в приватному секторі не перевищуватиме 10 грн. в місяць.

"Ми змушені були вдатися до таких радикальних методів, тому що інші способи боротьби з утворенням стихійних сміттєзвалищ виявилися не дієвими, – розповів Gazeta.ua міський голова Олександр Тищенко.

Незважаючи на всі зусилля, сміття не поменшало.

"Робили спроби за графіком пускати технологічний автомобіль, ставили контейнери, проте сміття в місті не меншало. Контейнери здебільшого наповнювалися сміттєвідходами тих людей, які взагалі не укладали угоду на вивезення сміття. Далі такий хаос ми не можемо терпіти. Тому буде справедливо, коли всі мешканці міста, в тому числі і приватного сектору усіх мікрорайонів без виключення укладуть угоду на вивезення сміття", - наголосив він.

Мер каже, що людям не доведеться приходити до комунальної служби, аби укласти договір. Представники цих служб самі ходитимуть від будинку до будинку і укладатимуть угоди.

Комунальники мають визначитися, яким саме способом буде здійснюватися вивезення сміттєвідходів: контейнерним чи з автомобіля у чітко встановлений час.

На тих городян, які не укладуть угоду на вивезення сміття, чекатиме адміністративний штраф: на громадян і посадових осіб – 340 грн, суб'єктів підприємницької діяльності – 850 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кожен мешканець міста на Черкащині буде платити за вивезення сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі