пʼятниця, 18 грудня 2020 08:54

Коли почнеться вакцинація лікарів від Covid-19

Коли почнеться вакцинація лікарів від Covid-19
Українських лікарів можуть почати вакцинувати від коронавірусу вже в лютому. Фото: pixabay.com

Лікарів можуть почати вакцинувати від коронавірусу вже в лютому.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-бесіди з провідними підприємцями на тему "Україна і світ 2021", передає "Інтерфакс".

"Ми очікуємо, що починаючи з лютого ми почнемо вакцинувати лікарів, і далі в березні заплановано перший мільйон доз Covax. Далі помісячно ця кількість буде зростати", – сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: як змінилися цифри на кінець робочого тижня

Так, 4 млн осіб отримають можливість вакцинуватися завдяки глобальній ініціативі Covax. Згідно з домовленостями, Україна отримає 8 млн доз вакцини.

Шмигаль наголосив, що в бюджеті створений спеціальний фонд для закупівлі вакцин. Тому держава буде докуповувати ту кількість вакцин, яка потрібно буде для вакцинації.

Національний план із вакцинації від коронавірусу готує Міністерство охорони здоров'я. Указ міністерства, який розпочне кампанію імунізації українців, підпишуть у п'ятницю, 18 грудня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Вакцинація українців здійснюватиметься в 3 етапи. Насамперед вакцинують медиків, військових і людей, які перебувають у групі ризику.

Зараз ви читаєте новину «Коли почнеться вакцинація лікарів від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі