вівторок, 23 жовтня 2018 03:13

Клімкін прокоментував намір США вийти з ракетного договору

Клімкін прокоментував намір США вийти з ракетного договору
Павло Клімкін: "З розумінням ставлюся до наміру США вийти з договору про РСМД". Фото: LIGA.net

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін з розумінням ставиться до наміру США вийти з договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД) з Росією.

"З розумінням ставлюся до наміру США вийти з договору про РСМД. Росії дають знати, що "гібридне" невиконання нею своїх зобов'язань не буде більше толеруватися", - написав міністр у Twitter.

"Архітектура стратегічної стабільності має бути прозорою, чесною та ефективною", - додав Клімкін.

20 жовтня Президент США Дональд Трамп підтвердив, що Трамп оголосив про розрив договору з Росією щодо ліквідації ракет Трамп оголосив про розрив договору з Росією щодо ліквідації ракет Штати виходять з договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відреагувала на заяву Трампа про розірвання ракетного договору

Раніше повідомлялось, що на думку Вашингтона, заяви президента РФ Володимира Путіна про розробки новітніх ракетно-ядерних систем свідчать про порушення Росією договору про скорочення ракет середньої та малої дальності (РСМД). Деякі оголошені Путіним розробки стали новою інформацією для американської сторони, за іншими велося спостереження протягом певного часу.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін прокоментував намір США вийти з ракетного договору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі