четвер, 23 квітня 2009 11:01

Київ позичить 300 мільйонів у Нацбанку

Київ позичить 300 мільйонів у Нацбанку

Київська влада веде переговори з Національним банком України щодо одержання кредиту у розмірі 300 мільйонів гривень на компенсацію "Київенерго" різниці у тарифах.

Про це заявив виконуючий обов"язки міського голови Анатолій Голубченко.

"Є думки одних фахівців, що боргу немає, є думки інших фахівців - що є"

"Працюємо з Національним банком. Як тільки Національний банк погодиться виділити рефінансування - відразу отримаємо (кредит)", - сказав Голубченко.

При цьому він відзначив, що на сьогодні у Київської адміністрації ще немає ясності щодо остаточної цифри заборгованості перед "Київенерго".

"Є думки одних фахівців, що боргу немає, є думки інших фахівців - що є. Але я думаю, що ми знаходимося десь посередині", - заявив Голубченко.

За його словами міська адміністрація не підписувала акт з "Київенерго" щодо залишку заборгованості з компенсації за різницю в тарифах на теплоенергію.

"Коли акт буде підписаний, будемо знати, є інший борг чи ні", - сказав він.

Відповідаючи на питання, коли КМДА має намір погасити заборгованість по різниці в тарифах перед "Київводоканалом", Голубченко заявив, що на це "поки що немає грошей".

Як відомо, раніше Київрада прийняла рішення про залучення кредиту на суму 1,2 мільярда гривень для погашення заборгованості "Київенерго".

Крім того, необхідно знайти від 600 до 700 мільйонів гривень для погашення різниці в тарифах "Київводоканалу".

Як повідомлялося, через заборгованість перед Київенерго ВАТ "АК "Київводоканал" не виключає можливості переходу на погодинне подавання води.

Як заявив лідер Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, 96% киян справно сплачують за спожиті послуги, але Черновецький ніяк не може розрахуватися з підприємствами-постачальниками ЖКП.

За словами Дмитра Андрієвського, заборгованість перед підприємствами-постачальниками житлово-комунальних послуг виникає через те, що Київська міська державна адміністрація не в змозі сплачувати свою частину. В результаті місто змушене звертатися до кредиторів.

"Черновецький уже занурює Київ у нову боргову яму. Щойно отримавши 900 мільйонів кредиту за борги ЖКГ, вони шукають мільярд двісті, аби покрити "касові розриви". Цей термін вони вигадали для прикриття. Під цими "касовими розривами" ховається страшний дефіцит грошей – немає чим сплачувати у квітні й травні зарплатню", - наголосив політик.

За матеріалами Интерфакс-Украина, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Київ позичить 300 мільйонів у Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі