пʼятниця, 24 квітня 2009 10:51

Казахстан хоче перейменувати ЄС у Євразійський союз

Казахстан хоче перейменувати ЄС у Євразійський союз
Казахстан планує стати членом Європейського союзу. Про це заявив посол республіки в РФ Адільбек Джаксибеков.

"Ми хотіли б в майбутньому вступити до ЄС, але не як Естонія і Латвія, а як рівноправний партнер", - заявив дипломат. Прибалтійські республіки, нагадаємо, стали членами Євросоюзу в 2004 році. Казахстан, як стверджує Джаксибеков, позиціонуватиме себе в Європі як "самодостатній регіон".

Посол висловив думку, що євроінтеграція республіки не зашкодить її відносинам з РФ. "Чим більше буде зв"язків у Казахстану з Євросоюзом, тим вигідніше для Росії", - вважає він. Дипломат припустив, що приєднання до ЄС може відбутися "не при нинішній владі" (очевидно, маючи на увазі нинішнє керівництво Казахстану і діючого президента Нурсултана Назарбаєва).

Після того, як Казахстан вступить до Європейського союзу, останній, на думку Джаксибекова, може бути перейменований в "Євразійський союз".

В даний час в Казахстані діє програма "Шлях до Європи", яка передбачає співпрацю в таких галузях, як енергетика, транспорт та культура. У 2010 році республіка головуватиме в ОБСЄ, таке право вона отримала першою з країн СНД.

За матеріалами: РБК, Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан хоче перейменувати ЄС у Євразійський союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі