середа, 07 жовтня 2009 17:51

І. Васюник: "Новий термінал аеропорту "Львів" прийме пасажирів восени 2011 року"

І. Васюник: "Новий термінал аеропорту "Львів" прийме пасажирів восени 2011 року"

Віце-прем"єр України Іван Васюник запевнив, що питання будівництва аеровокзального комплексу міжнародного аеропорту "Львів" вирішується. Про це він повідомив в інтерв"ю Інформаційному центру "Україна-2012". Наразі Уряд одночасно опрацьовує три варіанти фінансування цього проекту.

Перше джерело – це інвестиційний конкурс, який проводить Мінтрансзв"язку. Іван Васюник зазначив, що в умовах кризи існує вірогідність, що "інвестор або не прийде, або не зможе укласти інвестиційну угоду настільки швидко", як це потрібно. Результат буде відомо 4 листопада, коли відбудеться аукціон пропозицій інвесторів. За умовами конкурсу переможець має сплатити 1 мільйон гривень, і тільки після цього з ним буде укладено договір.

"Якщо цей варіант не спрацює, то Уряд звернеться до другого – це залучення довготермінового кредиту Європейського інвестиційного банку під державні гарантії України. Такий проект розробляється і вже утворена спільна робоча група", - розповів Іван Васюник.

Віце-прем"єр підкреслив, що вже зараз працює третій варіант: "Роботи на терміналі аеропорту "Львів" розпочаті за рахунок державного бюджету. Цього року на будівництво аеровокзального комплексу закладено 50 млн. грн. Проект втілюється за графіком з середини вересня і є гарантії того, що термінал буде завершений і зданий в експлуатацію за будь-яких обставин до осені 2011 року".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «І. Васюник: "Новий термінал аеропорту "Львів" прийме пасажирів восени 2011 року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі