неділя, 20 березня 2022 03:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуманітарна катастрофа. Жителі околиць Маріуполя гинуть від голоду - влада міста

Гуманітарна катастрофа. Жителі околиць Маріуполя гинуть від голоду - влада міста
В Маріуполі гуманітарна катастрофа. Фото: ВВС

На околицях Маріуполя тисячі мирних громадян гинуть від голоду через російських окупантів, які блокують місто.

"Російська окупаційна влада здійснює геноцид українського народу! Саме зараз у захоплених ними Мангуші та Мелекіну помирають від голоду тисячі маріупольців, яким вдалося втекти від російських авіабомб. Це злочин проти людяності", — заявив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, повідомляє Gazeta.ua.

Влада регіону вимагає від усіх країн світу вплинути на Кремль, щоб мирні жителі отримали гуманітарну допомогу та змогли залишити місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людей продовжують евакуювати гуманітарними коридорами

"Ми готові врятувати своїх громадян – для цього потрібний зелений коридор від ворога. Звертаюсь до всіх світових лідерів — тисніть на Кремль. Не дайте загинути людям з голоду!", - заявив Кириленко.

З початку війни Росії проти України загинули щонайменше 847 людей, поранені – 1399. Це втрати, які ООН змогла офіційно підтвердити. Реальна кількість жертв є набагато вищою.

Зараз ви читаєте новину «Гуманітарна катастрофа. Жителі околиць Маріуполя гинуть від голоду - влада міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі