пʼятниця, 19 червня 2009 17:17

Духовний лідер Ірану не вірить в фальсифікації на виборах президента

Духовний лідер Ірану не вірить в фальсифікації на виборах президента
Верховний керівник Ірану аятолла Алі Хаменєї в своєму першому зверненні до громадян країни з моменту закінчення президентських виборів закликав протестуючих закінчити акції протесту.

У своєму виступі в Тегеранському університеті аятолла заявив: "Результат виборів виникає з виборчих урн, а не з вулиці. Сьогодні іранській нації необхідний спокій".

Алі Хаменєї також заявив про остаточну перемогу президента Махмуда Ахмадінеджада і відкинув можливість підтасовування результатів виборів. Крім того він звинуватив Велику Британію і "зовнішніх ворогів" Ірану в спробі роздути безлади і заявив, що в Ірані не буде другої революції на зразок тих, які відбулись в країнах колишнього СРСР.

Хаменєї додав, що доручив владі розібратися із заявами про порушення на виборах. За його словами, за будь-які трагічні наслідки мітингів протесту відповідальність понесуть лідери опозиції.

Послухати духовного лідера нації зібралися тисячі людей. В останні шість днів в країні проходять масові акції протесту проти підсумків вибору: прихильники кандидатів, які програли, вимагають їхнього анулювати.

18 червня десятки тисяч людей пройшли траурним маршем на згадку про загиблих в результаті мітингів. За даними іранських ЗМІ, з початку акцій протесту загинули сім або вісім осіб, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Духовний лідер Ірану не вірить в фальсифікації на виборах президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі