пʼятниця, 27 листопада 2009 16:10

Дубай - на межі дефолту

Дубай - на межі дефолту

Найбільшим організатором кредитів для держфонду Dubai World, що попросив в середині тижня про відстрочення по виплаті боргів, є британський банк Royal Bank of Scotland - з 2007 року він організував для фонду 2,3 мільярда доларів кредитів. Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на дані JPMorgan Chase.

Ще однією жертвою потенційного дефолту Dubai World називається HSBC Holdings - цей холдинг лідирував за об"ємом організованих кредитів всьому емірату з кінця 2008 року.

Раніше газета The Wall Street Journal писала з посиланням на анонімні джерела, що з Dubai World працювали й інші банки, зокрема британський Lloyds і голландський ING. Потенційні втрати Barclays оцінюються в 200 мільйонів доларів, проте цей борг ефективно застрахований.

За даними газети "Ведомости", яка посилається на Банківську асоціацію Об"єднаних Арабських Еміратів, головними кредиторами всього емірату Дубай є все ті ж HSBC (17 мільярдів доларів), а також Standard Chartered (7,8 мільярда) і Barclays (3,6 мільярда). Всього іноземні банки організували для емірату кредити на 47,1 мільярда доларів.

Нагадаємо, що прохання Дубая до інвесторів про відстрочення платежів за зобов"язаннями Dubai World на півроку викликала паніку на світових фондових, сировинних і валютних ринках. Інвестори не чекали, що багатий на нафту емірат не зможе розплатитися по боргах в умовах відносно високих цін на нафту. Найбільш значних втрат зазнали ринки країн, що розвиваються, зокрема і Росії: на ММВБ долар 27 листопада подорожчав більш ніж на 80 копійок, а фондовий індекс біржі падає другий день поспіль, впавши до рівня в 1250 пунктів. Ще кілька днів тому він був на 100 пунктів вище, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дубай - на межі дефолту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі