четвер, 26 грудня 2013 02:01

Діані Гурцькій США відмовили у візі через чорні окуляри

Діані Гурцькій США відмовили у візі через чорні окуляри
Фото: storystar.ru

Посольство США відмовило у в'їзній візі російській співачці Діані Гурцькій. Причиною відмови стала вимога фотографії без окулярів .

Незважаючи на заяву жінки про те, що вона інвалід з дитинства і такі вимоги порушують її права, американські чиновники порадили їй краще читати правила звернення за візами для в'їзду в США.

"Подзвонили вранці і сказали, що їм потрібна інша фотографія, а цю вони не братимуть. Якби я могла надати іншу фотографію, я була б рада. Гірко не від самої відмови, а від її причини", - сказала сама співачка.

Раніше Діана ніколи не відчувала труднощів з отриманням віз за кордон. Якщо виникали деякі непорозуміння, то після відповідних пояснень, проблеми залагоджувалися. Навіть у США видавали візи. Тільки не цього разу.

Чоловік співачки, адвокат і професор РУДН Петро Кучеренко висловив у листі до посольства США. Цей випадок він назвав "дивним своєю неполіткоректністю". А вимогу зняти окуляри визнав образливою. "Ступінь моральних страждань людини, яку принизили і вказали на нижчий в порівнянні з умовно здоровими людьми статус, колосальний, - заявив він. - Моя дружина ображена, і ми вимагаємо вибачень".

Але ситуація у співачки дещо легше, ніж та , яка склалася з її колегою , співаком Григорієм Лепсом. Його влада США взагалі звинуватили у зв'язках з організованою злочинністю і ввели проти нього санкції.

Зараз ви читаєте новину «Діані Гурцькій США відмовили у візі через чорні окуляри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі