вівторок, 18 квітня 2023 14:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Донецьку область: росіяни втратили близько двох рот за добу

Бої за Донецьку область: росіяни втратили близько двох рот за добу
РФ намагається взяти під контроль Донецьку область. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти попри значні втрати, намагаються узяти під повний контроль Донецьку область.

Ворог за добу не дорахувався вбитими та пораненими близько двох рот росіян, заявив 18 квітня бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram.

"Втрати ворога вбитими та пораненими склали близько двох рот. Знищено та пошкоджено вісім одиниць військової техніки противника. Зокрема, танк, БМП, БТР, МТЛБ, дрон "Орлан-10", – зазначив він.

Тарнавський додав, що армія РФ продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розказали про контрбатарейну боротьбу з ворогом

Противник активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ.

"Протягом минулої доби ворог 31 раз атакував наші позиції. Успіху не мав і відійшов. Застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, армія РФ обстрілює позиції наших підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення. Для коригування вогню артилерії противник використовує БПЛА. Загалом, на Таврійському напрямку протягом доби зафіксовано 362 обстріли", – розповів він.

Українські воїни у боях за Бахмут на Донеччині стримують та перемелюють значні сили російських загарбників, які у випадку відступу будуть кинуті на інші напрямки і продовжать наступ на українські міста.

Бахмут потрібно тримати, заявив командир окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України полковник Дмитро Заворотнюк. Підрозділи бригади виконують бойові завдання, як у самому Бахмуті, так і біля нього.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Донецьку область: росіяни втратили близько двох рот за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі