неділя, 02 квітня 2023 20:09

Біля храму у Хмельницькому проголосували за перехід до ПЦУ

Біля храму у Хмельницькому проголосували за перехід до ПЦУ
У неділю біля собору зібрались кілька тисяч людей. Фото: "Суспільне"

У Хмельницькому біля собору громадськість провела збори.

Понад тисячу людей зібралися біля Свято-Покровського собору. Про це повідомили "Суспільне".

"У Хмельницькому біля собору активісти провели збори. На них зареєструвалося 1235 людей. Вони більшістю голосів проголосували за перехід церкви в ПЦУ. Ключі від храму, рухомого та нерухомого майна мають передати комісії", ‒ пишуть.

Ключі від храму передали ревізійній комісії, яку обрали містяни під час зібрання.

Голова ревізійної комісії Юрій Смаль розповів, що до собору зайшла ревізійна комісія, ЗМІ і попередній секретар храму Олександр Рибчинський. Вони описують майно.

Далі церкву закриють. Богослужіння у ній до Великодня за східним обрядом не проводитимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онуфрій провів службу у Києво-Печерській лаврі попри заборону

Завтра представники комісії нестимуть документи про перереєстрацію релігійної громади в обласну військову адміністрацію, розповів Смаль.

Перед цим біля собору зібрались кілька тисяч людей, тримали плакати із написом "РПЦ! Геть з України!" і скандували "Геть московського попа!" , "Одна єдина соборна Україна".

Цього тижня стало відомо, що у храмі представники церкви московського патріархату напали на військового Артура Ананьєва. Чоловік у рясі накинувся на військового.

У поліції повідомили про притягнення до адміністративної відповідальності. Також правоохоронці повідомили, що за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження.

У неділю біля собору зібралися люди. На інцидент із сутичкою відреагували в обласній військовій адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Біля храму у Хмельницькому проголосували за перехід до ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі