вівторок, 25 серпня 2020 18:47

Більшість українських шкіл не готові до роботи в умовах карантину - експерт

Більшість українських шкіл не готові до роботи в умовах карантину - експерт
Українські школи готові до нового навчального року на 15%. Фото: pixabay.com

До нового навчального року в умовах карантину більшість шкіл не готові.

Про це Gazeta.ua розповів експерт з освіти Микола Скиба.

"За канікули матеріально-технічна база шкіл не зміцнилася, бо не було відповідних субвенцій. Формати поєднання дистанційного й традиційного навчання теж належно не розробили. У рекомендаціях МОН йшлося про можливе навчання в декілька змін, щоб одночасно менше людей були в приміщенні. Але, за опитуванням директорів шкіл, лише 9 відсотків закладів можуть це реалізувати на практиці. Треба враховувати кількість педагогів, заробітну плату, наявні приміщення. Тому 2 варіанти: або повністю дистанційна освіта, або традиційні уроки. Але в другому випадку ризикуємо відправляти на карантин цілі класи або навіть школи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет просуває для школярів "нововведення", придумане Табачником

"Загалом дистанційна освіта - хороша річ. Її треба розвивати й поєднувати з традиційною. А вчитель має працювати із запитами учнів, які вже подивилися й освоїли певну інформацію, готові розв'язувати задачі. Які практично орієнтовані, а не мають абстрактні розуміння. Тоді вчитель буде в ролі наставника, який допомагає навчатися, а не пасивного транслятора фактів і контролера", - додає Скиба.

Після консультацій із міжнародними експертами й освітянами МОЗ оновило правила навчання в школах під час пандемії. Згідно з новими правилами, в регіонах помаранчевої зони педагогам рекомендують носити захисні щитки, а в жовтих і зелених - дотримуватися соціальної дистанції.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українських шкіл не готові до роботи в умовах карантину - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі