пʼятниця, 08 березня 2013 11:46

Білл Клінтон покаявся за дискримінацію гомосексуалістів

Білл Клінтон покаявся за дискримінацію гомосексуалістів
Фото: topwar.ru

Колишній президент США Білл Клінтон написав статтю для газети The Washington Post, в якій висловив жаль щодо своїх дій 17-річної давнини, коли він підписав "Акт про захист шлюбу", який дискримінує одностатеві пари.

Клінтон пояснив, що "тоді був інший час", тому він не міг вчинити інакше, але зараз він підтримує адміністрацію Барака Обами, яка домагається скасування цього закону у Верховному суді країни.

Невдоволення Білого дому, а також активістів руху геїв і лесбіянок викликає третя стаття закону, в якій шлюб названий союзом "чоловіки і жінки", що фактично ставить поза законом одностатеві шлюби.

Свою статтю Клінтон написав у той момент, коли у Верховному суді США розглядається конституційність ще однієї норми, що обмежує право одностатевих пар на вступ у шлюб. Йдеться про рішення загальнокаліфорнійского референдуму від 2008 року, що забороняє створення подібних союзів.

На думку більшості представників Демократичної партії і частини впливових республіканців, це заборона є неконституційним, оскільки дискримінує частину громадян США за ознакою сексуальної орієнтації. Конституція США будь-яку дискримінацію забороняє.

Адміністрація Барака Обами обидва його президентських терміну робить все можливе для усунення будь-яких форм дискримінації геїв і лесбіянок в США. Так, наприклад, під час його президентства були зняті останні заборони на службу представників сексуальних меншин в збройних силах країни.

Хоча нинішні американські закони забороняють визнавати одностатеві шлюби на федеральному рівні, у ряді штатів вони визнаються. До справжнього моменту такі шлюби легалізовані в дев'яти штатах - Айові, Вашингтоні, Вермонті, Коннектикуті, Массачусетсі, Мені, Меріленді, Нью-Йорку, Нью-Гемпширі, а також в окрузі Колумбія.

Зараз ви читаєте новину «Білл Клінтон покаявся за дискримінацію гомосексуалістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі